erikenmonicffweg.reismee.nl

Vientenne (Laos) en Bali 16 t/m 24 september

Vientenne, afscheid van Laos
Na een busrit van een uurtje of 4 komen we aan in Vientenne, de hoofdstad van Laos. Erik regelt een tuk, tuk en in now time zijn we bij ons guesthouse Mali Namphu midden in het centrum.
Leuk guesthouse, onderweg zagen we dat ook Vientenne een JoMa bakery cafe heeft en daar zijn we eerst gaan lunchen.
Na de lunch hebben we een wandelroute uit de lonely planet gedaan, zodat we toch nog iets zien van deze stad voor we morgen naar Bali vertrekken.
We zien weer veel monniken, tempels, een stupa ‘'That Damn'' de Patuxia een soort van arc de Triomf en heel veel barretjes en restaurantjes. Wij beperken ons tot Wat Sisaket dit is de oudste tempel van de stad en de enige tempel die het platbranden van Vientenne in 1827 overleefde. In de tempel staan ook weer vele Boeddha beelden en er is een museum.
Verder is hier niet zo veel te beleven uit een mailtje van Mieke en Roel blijkt dat zij er ook zo over dachten, want ze zijn een dag eerder vertokken uit deze stad.
Wij besluiten dat we na onze wandeling maar weer eens een massage verdienen en ach waarom geen massage van 2 uur ( ja reizen is zwaar) eerst worden onze voetjes gewassen, vervolgens een traditionele laotiaanse massage, daarna een herbal massage en tot slot een voet massage.

Jimbaran, Bali 17-20 september
Na 2 vluchten, Vientenne naar Kuala Lumpur en van Kuala Lumpur naar Bali komen we s`avonds eindelijk aan.
We worden op het vliegveld opgehaald door een chauffeur van ons hotel en bij aankomst zijn we erg verrast over onze villa. Wat een ruimte en het hotel is erg mooi!!
We verblijven in het Puri Bambu hotel een klein stukje van het strand.
s`avonds hebben we een romantisch seafood diner aan het strand bij kaarslicht en live muziek aan ons tafeltje. We vinden het gelijk weer leuk op Bali!!!
De volgende dag worden we gewekt door het heen en weer schudden van onze villa, wij zijn kalm en blijven in bed liggen, als we allemaal geschreeuw horen blijkt dat het een aardbeving was in de buurt van Nusa Dua niet ver bij ons vandaan. Ik dacht eerst nog dat het een nashock was van een aardbeving op Java, maar het was een beving van 6.4 op de schaal van richter. Iets te nuchter gereageerd misschien.
Gelukkig zijn er geen doden gevallen, alleen een paar gewonden hebben we later gehoord.
Op deze achteraf spannende ochtend na blijkt Jimbaran vrij saai te zijn en besluiten we om de shuttle bus naar het gekke en drukke Kuta te pakken. Zo verschrikkelijk als we Kuta 5 jaar geleden vonden zo leuk vinden we het nu.
We eten in 1 van de vele goede restaurants hier en drinken nog een paar biertjes voordat we een taxi terug nemen naar ons hotel.
De dag ernaar maken we eerst een hele lange strandwandeling, lunchen aan het strand en hangen nog wat rond bij onze villa ( wauw wat klinkt dat luxe om te zeggen)
s`avonds gaan we weer naar Kuta. we besluiten om een biertje te drinken in het hard rock café Bali, na een biertje teveel en een leuk gesprek met 1 van de jongens achter de bar stappen we iets wat aangeschoten naar buiten.
Na het avond eten in wederom een erg goed restaurant pakken we een taxi terug naar het hotel.
We regelen nog een auto met chauffeur voor de volgende dag en nemen nog een heerlijk bad voor we gaan slapen.

We worden de 20ste om negen uur s`morgens opgehaald en besluiten eerst om naar de Pura Uluwatu tempel helemaal in het zuiden te gaan.
Na het waarschuwen voor de agressieve apen hier gaan we op ons hoede wandelend naar de tempel ( Erik is al gewapend met een grote stok)
De klif is hier erg mooi.
De volgende stop is dreamland, een surfers strandje in het zuiden.
Hier hebben we even zitten genieten van het uitzicht. Het is erg bewolkt dus niet al te heet.
Hiernaar vetrekken we richting Ubud .

Ubud, Bali
Eten,eten, slapen en eten in Ubud
Na het bezoeken van Gunug Kawi en Pura Titrta Empul tempel komen we aan in Ubud. We hadden niks geboekt en dat is niet echt handig gebleken, het hotel wat ik op het oog had zat vol, op naar de volgende ook vol, gelukkig vond de chauffeur die we voor vandaag gehuurd hadden het geen probleem om ons te rijden van het ene naar het andere hotel.
gelukkig toch nog een hotel gevonden aan de leukste straat van Ubud, de monkey forest road.
Na het inchecken zijn we gelijk Ubud ingedoken. We vonden dit 5 jaar geleden al een erg leuk stadje en ben blij dat we dit keer wat langer de tijd hebben. We blijven hier 5 nachten.
De winkeltjes en barretjes zijn hier helemaal geweldig!!!!!!
Om heel eerlijk te zijn hebben we de eerste 1,5 dag niks anders gedaan dan winkeltjes bekeken en ge(vr)eten.
Het eten is echt heerlijk. Vooral de tips uit de Happinez waren helemaal top.
Ubud is best druk, maar heel gezellig. We hebben in de lonely planet gelezen dat fietsen hier levensgevaarlijk is (veel verkeer) dus wij hebben 2 mountainbikes gehuurd : ) en jawel ons dagje fietsen overleefd.
Het was hartstikke leuk en we hebben veel van het leven van de locals gezien. De omgeving is erg mooi. Alleen toen we op de fietsen door de rijstvelden gingen werden we constant gewaarschuwd dat de paden te smal waren etc. We werden hier een beetje niet goed van, den hebben de gewone wegen maar weer gepakt.

Ubud is te gek. Hier wat tips
Lotus cafe Ubud Main Rd. Near Museum Puri Lukisan met uitzicht op een super mooie tempel.
Laughing buddha bar aan monkey forest road: probeer ook de toetjes die zijn te gek. Lief personeel ook.
Bali Boeddha, mas Gianyar 80571, even zoeken (tegenover het postkantoor van Ubud) maar dan heb je ook wat
www.balibuddha.com
Cafe Wayan & Bakery aan monkey forest road