Shanghai, world Expo en Hangzhou, China oktober 2010
24-10-10 Shanghai
Ik zit eindelijk in een internet cafe. In China is het ons niet gelukt om een internet cafe te vinden dus vandaar dat het even duurde. Na 2 goede vluchten Amsterdam Dubai en Dubai Shanghai zijn we
veilig aangekomen in China. Met de snelte trein ter wereld De Maglev zijn we van het vliegveld naar de stad gegaan. Deze trein ging wel 431 km per uur op zijn topsnelheid. Echt heel gaaf. We werden
overal goed geholpen en onze eerste indruk is goed. Bij aankomst troffen we zwaar slecht weer, regen en kou, maar toen we in onze B&B Yunliving aan kwamen was dat gauw vergeten. We kregen een
hartelijke ontvangst en de kamer was geweldig, heel groot met inloop kast, woonkamer, mooie bakamer en een slaapkamer met een heerlijk onwijs groot bed. S`avonds zijn we in de wijk Xintandie wezen
eten. Dit is een oude wijk in een nieuw jasje. Heel mooi en veel restaurantjes en barretjes. Wij hebben heerlijk gegeten in een grill restaurant, waar ze de hete steen als bord bij je neerzetten.
Het was echt heel goed. De lekkerste lamsracks die ik ooit op heb. Erik zijn biefstuk was ook perfect.
De volgende dag zijn we na het heerlijke ontbijt de stad in gegaan. We zijn eerst terug gegaan naar Xintandie om het in daglicht en zonder drukte te bekijken. Echt een hele mooie wijk!! Vervolgens
zijn we met de taxi naar de bund sightseeing tunnel gegaan. Een gek tunneltje waar je met een soort tram doorheen gaat. Allerlei verlichting, geluiden en muziek vliegen aan je voorbij. Aaan de
andere kant van de tunnel kom je op Puding uit, na hier wat rond te hebben gelopen zijn we naar de World Expo gegaan!! Gelukkig had de B&B kaartjes bemachtigd, dit is namelijk de laatste (de
Expo duurt in totaal 6 maanden) en tevens drukste week. Echt GEWELDIG, ongelooflijk wat ze hier opgebouwd hebben. De stands zijn stuk vor stuk mooie gebouwen. Vooral Engeland, Korea en Polen vondn
we heel mooi, maar voor iemand als ik ( die gek is op mooie gebouwen) echt een paradijs. De Expo is echt mega groot en we zijn dan ook helemaal op als we s`avonds laat terug keren.
Na een vermoeide dag met nog steeds zere voeten gaan we toch op pad. We gaan eerst naar de YuYuan garden en de tempels. De tuin is ongelooflijk mooi, we hebben hier dan ook vrij lang rond gelopen.
Alles wordt in Shanghai zowiezo heel goed schoon gehouden. na genoeg tempels en echt de hele tuin te hebben gezien vetrekken we naar Tianzifang. Dit zijn hele kleine straatjes met allemaal kleine
winkeltjes, ook weer een hele leuke wijk om doorheen te struinen. Na de lunch in het Luni museum lopen we nog even over door Tianzifang en Taikan road. Vervolgens nog een lekkere voetmassage van
een uur, maar het is onztettend koud dat we besluiten om wat warmers aan te gaan doen. Na een drankje gaan we eten in Xintandie (dit keer aziatisch met de heerlijkste krab springrolls ever) en
stappen we in een een taxi naar de bund om de skyline van Pudong met alleverlichting te zien. Echt super gaaf!! Het is zo ontzettend groot hier. Echt een gewelige stad. Om de 5 meter kan je een
inmense shoppingmaal in om de duurtse kleding en zo voort te kopen. We zijn nog in de ugg store geweest, maar de uggs waren nog duurder als bij ons.
Kortom we vermaken ons prima en balen een beetje dat we morgen alweer weg gaan.
Hangzhou een grote verassing!!!
Wow, we hebben de gaafste treinreis ooit gemaakt. De Maglev trein die vanaf het vliegveld van Shanghai namen is de snelste ter wereld met zijn 431 km per uur, maar de trein die we naar Hangzhou
namen ging 351 km per uur, geen kattepis kan ik je zeggen. Ook nog eens super de luxe (is pas nieuw, stoelen kunnen in de realex stand, voetensteuntje, opklapbaar tafeltje etc.). We doen er in
plaats van de gewone 2 uur durende andere treinreizen dan ook maar 40 minuten over. En dan komen we aan in Hangzhou, waar de meeste mensen geen engels spreken, we vallen van luxe ook gelijk weer
terug in het dagelijks leven in China, we gaan met een piepkleine tuk tuk op pad naar het hotel. De oude man die ons brengt doet zijn best bij een gangetje van 15 km om zijn brommer niet af te
laten slaan. Een klein avontuurtje op zich als je hier het verkeer ziet. Na ingecheckt te zijn bij ons hotel gaan we glijk op pad. Hangzhou is bekend om zijn West lake en alles wat daar rond te
vinden is. En dat is veel kan ik zeggen, maar wat ongelooflijk mooi is het hier. Het Westlake is heel mooi, rond om lhet meer igt een mooi niet normaal meer zo mooi park met veel tempels en
bezienswaardigheden. Wat we eerst hebben gezien was de temple van King Quin, als ik de foto`s opgeladen krijg zullen jullie wel zien hoe mooi, vervolgens een stuk door het park gelopen en na het
eten zijn we naar een mooie synagoge gegaan, ik weet niet eens meer uit mijn hoofd wat we allemaal gezien hebben, maar zoveeeeeeel.
Moe en voldaan duiken we na een tevergeefse poging de nightmarket te vinden ( niemand die we aanspraken sprak engels en snapte onze kaart) in bed.
De volgende dag op de fiets nog de broken bridge bezocht en door het mooie park gelopen. Veel mensen doen hier aan Thai Chi, ongelooflijk hoe lenig die oudjes zijn!! Ik kijk mijn ogen uit.
Nog een heerlijke cafe latte van starbucks ( ja dat kennen ze dan weer wel) nog een poosje rond gefiets en helaas zit ons veel te korte avontuur in Hangzhou er dan al weer op.