Good to be back!!! Siem Reap Cambodja 28 okt t/m 5 november
5-11-2010 Ja hier zijn we weer, sorry dat het zo lang duurt voordat ik weer wat laat horen, maar of we komen tijd tekort of het duurt alleen al een uur om internet opgestart te krijgen.
Ik begin maar bij de aankomst op het vliegveld van Maleisie na onze vlucht uit china. Wij hadden het geweldige idee om in het Tune hotel bij het vliegveld te gaan slapen, ben je binnen vijf minuten
en in ons geval ook erg handig als je de volgende ochtend al weer om 07.00 moet vliegen naar Cambodja ( ja we hebben besloten nu we Myanmar niet inkomen we nog maar een keer naar Cambodja gaan).
Prima plan zal je denken. Nou niet echt, we hebbende hele nacht geen oog dicht gedaan, constant hoor je deuren klapen, want ja er vliegen natuurlijk ook mensen midden in de nacht en die hadden dit
geweldige plan ook. Maar goed na een kleine vetraging zijn we de volgende dag om 08.30 in Cambodja!!! En het voelt goed hier weer te zijn. Eerste dag hebben we een beetje rond gelopen en gelijk
maar een heerlijke massage bij Bodia Spa genomen. Deze spa is echt onwijs goed. De tweede dag hebben we met auto en chauffeur een 3 daagse pas voor Angkor gehaalt. Daar we de vorige keer de verre
tempels niet hebben gedaan, gaan we die deze keer zeker bezoeken. We beginnen bij Banteay Srei.
Deze tempel is nog in erg goede staat en wordt veel minder bezocht ( door zijn afstand) dan alle anderen, erg mooie tempel. We zien ook wat monniken rond lopen. natuurlijk lopen de kinderen met de kreet 'only one dollar' ook weer overal rond. Ik vind deze kids echt te gek, ze zijn zo heerlijk bijdehand, dat je constant dubbel ligt. Bijvoorbeeld: we hadden bellenblazen bij ons, maar bij een bepaalt groepje niet meer genoeg. Ze zien dan gewoon dat je aan het tellen bent (met de bellenblazen in een tas in de auto) we hadden er nog 7 en zij waren met 10. (Ze kunnen schijnbaar alle getallen in alle talen) Toen Erik mij zei ik heb er maar zeven, zei de kleinste gelijk: then only the small children. Na nog even met deze kinderen gekletst te hebben, gaan we naar iets van hele andere orde 'the landmine museum' een klein maar erg indrukwekkend museum opgericht door Aki Ra, deze man is in de oorlog van de rode Khmer beide ouders verloren en vervolgens verplicht om met de rode Khmer mee te vechten als kind soldaat. Hij heeft toen ook veel mijnen moeten plaatsen. Toen hij opgroeide en de oorlog voorbij was, is hij zelf een project begonnen om de mijnen onschadelijk te maken en te ruimen. Tegenwoordig helpt hij ook nog kinderen, slachtoffers van mijnen en weeskinderen. Hij krijgt steun van de regering van Cambodja,Canada en Amerika. Heel indrukwekkend!!!! Na de lunch hebben we Bantey Samre, Eastern Mebon, Ta Som en Preah Kan tempels bezocht.
S`avonds zijn we heerlijk gaan eten bij Nest een heel mooi en goed restaurant hier in de stad. Ze zijn vorig jaar tot beste restaurant van Cambodja gekozen. Echt heel fusion en heel goed.
De dag erna zijn we met een tuk tuk (was de vorige keer een hoop gezeik, maar nu kregen we gelijk een goede prijs , voor 10 dollar rijdt hij ons de hele dag rond binnen het kleine circuit en bij terug komst geen gedoe over dat is niet voor 2, maar per persoon etc.) Erik en ik wilde een paar tempels nog een keer zien, namelijk Ta Prohm (van de film Tomraider) Bayon en natuurlijk Angkor Wat. Het is echt heerlijk weer, 25 graden met een lekker windje. In deTuk Tuk is het goed vertoeven en we hebben een hele aardige driver. ( Foto`s volgen nog i.v.m. de trage verbinding waar ik momenteel mee te maken heb.) s`avonds lopen we nog door de stad over de markt waar we na 3 jaar eindelijk een mooie gong vinden en ook nog voor een goede prijs 32 euro ongeveer. Ooit hebben we er 1 gezien die niet mooi was en daar wilden ze echt 80 euro voor hebben. Ik ben echt helemaal happy!!!! Erik shopt weer wat t-shirts bij elkaar en een mooi klein rugzakje voor 5 euro en een hele mooie korte broek. Hier gaan we op proosten in Pub street. Als we lekker aan ons bietje zitten raken we aan de praat met een heel leuk stel uit Polen. Ze reizen heel apart ( ze zijn 4 dagen in Cambadodja, dan 4 dagen Bangkok Thailand, dan 5 dagen Saigon Vietnam etc. ) Maar je kan zo met ze lachen. Edith werkt voor Thomas Cook in Warschau en hij heeft zijn eigenVispspa geopend, de 1e in Polen(voor wie het niet kent een grote bak met visje waar je met je voeten in gaat en de visjes eelt wegknabbelen, ja je moet ervan houden) We hebben de grootste lol. Na nog even over de nachtmarkt gelopen te hebben ( is er pas sinds 2 jaar en kende wij nog niet) gaan we moe en voldaan naar bed. Morgen staat de tempel Beng Melea op de planning. De tempel ligt 70 kilometer van Siem Reap. Ben benieuwd. Dit schijnt de mooiste van allemaal te zijn en daar hij zo ver van de rest ligt ook niet veel bezocht.
31 oktober 2010:
We zijn op tijd vertrokken om de 70 km verderop liggende tempel van Beng Melea te bezoeken. Dit is volgens velen boeken de meest mysterieuze, dus ja dat willen wij wel zien.
Bij aankomst worden we gelijk al door een gids dwars door de ruines gestuurd. Ik op mijn gladde slippers (ja ik ben weer goed voorbereid, maar niet heus, Erik daarin tegen klimt en klautert erop
los) Deze tempel is nog meer dan Ta Prohm overwoekert door wordtels van bomen. Wij vinden het super mooi hier. Dit is onze nieuwe favoriet.
Na al dat klimmen, bijna vallen en al deze indrukken nemen we even lekker een koud colaatje. We kijken nog bij een weeshuis en eenschooltje waarna we vervolgens vetrejkken richting Kompong Pluk, de
drijvende stad. Dit is een minder bekende ( die andere vlakbij Siem Reap wordtgrote horde toeristen bezocht).
Na ongeveer een uurtje rijden stappen we over op een boot en weer drie kwartier later kunnen we dit zeer indrukwekkende tafereel aanschauwen.
Jedenkt een beetje aan Venetie, de drijvende markt bij Bangkok, een watersnood ramp en een gekkenhuis door elkaar. Heel bijzonder dus. Zie foto`s ( ja het is weer gelukt om er een paar op te
zetten)
Moe en voldaan varen we na een uurtje weer terug om de auto naar Siem Reap te pakken.
S` avonds uiteraard weer de nachtmarkt over en afsluiten met een biertje.
1 november:
Vandaag hebben we lekker niks heftigs in de planning. We gaan iets goeds doen met de babykleertjes die we van Mathilde en Albertine hebben gekregen.
Eerst hebben we een volle tas bij het Friends hospital voor Children gebracht. (die foto volgt nog) en vervolgens zijn we naar het kantoor van pure for kids gegaan waar we afgesproken hadden met
Lena. Mathilde en Albertine heel erg bedankt van iedereen, ze zijn hier echt heel erg blij met jullie babykleertjes!!! * van Pure staan een paar foto`s in het album.
Veder hebben we na gedacht over wa we verder gaan doen, waarschijnlijk verkassen we nog naar een ander hotel (nog even lekker luxe voor we hier vertrekken (en een lekkere spa).
4-11-2010 Siem Reap
We hebben besloten om het overstroomde Thailand dit jaar over te slaan (op het vliegveld na dan)
Morgen vertrekken we al heel vroeg met de bus naar Vietnam, wordt een lange reis ( incl. 4 stops, waarvan 1 de grens overgang) van 12 uur. En hopen jullie dan ook de volgende keer te kunnen
begroeten vanuit Vietnam.
We gaan eerst naar Saigon en dan naar Hoi an om vervolgens via Saigon weer naar Bangkok te gaan om vandaar gelijk door te vliegen naar huis (al gaan we daar nog niet aan denken) Voor ons lijkt
China al weer een eeuwigheid geleden en hebben het idee dat we al weken in Siem Reap rond hangen, heerlijk gewoon. Het eten is gewoon top, cocktails voor 1-2 dollar (oftewel 0,70-1,40 euro) De
nieuwe nightmarketis ook spot goedkoop, we hebben al weer van alles gescoored en wel 20 keer de tas opnieuw ingepakt : )
(hebben we tenminste wat te doen) en natuurlijk hebben we ons laten masseren, Erik heeft een 4 hands massage gehad ( vond hij heerlijk) en ik een heerlijke behandeling met een uur massage, een
scrub en een facial. GENIETEN!
Gister was in ons hotel one dollar night. Alle tapas en drankjes ( inlc. cocktails ) voor 1 dollar. We hebben 20 dollar opgemaakt en dus heerlijk gegeten!
Oh ja ik had jullie al verteld over de geweldige kinderen. We blijven lachen zo geweldig. Al zien we helaas ook hele erge dingen. Kinderen die s`avonds laat de vuilnis doorzoeken en veel landmine
slachtoffers die boeken proberen te verkopen. Best heftig, we kunnen helaas niet iedereen helpen. De kinderen die door de vuilnis gaan bedelen niet eens. daarom hebben we degene die we gezien
hebben toch maar wat geld gegeven, zodat ze hopelijk wat goeds kunnen eten. Ze sparen karton, blikjes en plastic om te kunnen inleveren voor geld.
We hadden eigenlijk geen trek meer in ons biertje, je voelt je gelijk hypocriet. Normaal geven we geen geld aan kinderen, omdat ze dat vaak aan de ouders moeten geven en de ouders die kinderen dan
van school weg houden, maar deze kindren hebben volgens mij geen ouders meer en zijn absoluut alleen maar aan het overleven, echt zo shit allemaal. Gelukkig zien we ook veel goede zaken. Ze pakken
hier kinderen misbruik zeer groots aan. Er zijn goede projecten in hotels en een paar hele goede organisaties werken heel hard om het voor de armen en wezen een stuk beter te maken. De organistaie
friends, childsafe, pure for kids en nog een hele boel kleine organisaties doen hier heel goed werk. Veel hotels, tuk tuks en tour bureaus werken ook met hen samen. Kan je toch weer genieten van je
cocktail!!
Daar mijn site van Hamba stopt, heb ik de oude reacties gekopieerd en hieronder gezet, omdat ik ze graag wil behouden:
Josine zegt 176 dagen 5 uur geleden:
Lijkt me een goed idee reizigers!! Voor de tijd dat wij gaan, zal het niet lukken, dus dan wordt het idd daarna!
Monic Schoots Hak zegt 176 dagen 8 uur geleden:
Hey Josine,
Alvast een hele fijne vakantie!!!
Daarna weer wat afspreken??
liefs,
twee reizigers
Marianne Schoots zegt 178 dagen 23 uur geleden:
Hallo Erik en Monic, jammer dat ik niet thuis was toen jullie belden, maar zo te zien is de vakantie weer helemaal top.
Hebben jullie in KL Yvonne nog ontmoet of zit dat er deze vakantie niet in?
Hier gaat alles zijn gangetje, het begint al echt herfst te worden. Hebben jullie nog geen last van. Nog heel veel plezier en we blijven jullie volgen op deze site. Liefs Joop en Marianne
Josine van Schaik zegt 179 dagen 2 uur geleden:
Ik wil ook naar een Spa!! Heerlijk…. Oh ja, wij zijn van 13 t/m 20 november naar Boa Vista. Heb ik ook een keer wat om naar uit te kijken en dit houdt mijn gezonde jaloezie een beetje in bedwang
x
Josine zegt 179 dagen 2 uur geleden:
Wat een mooi verhaal weer! En jemig Mo, waar láát jij in hemelsnaam dat enorme bord eten!!! Niet normaal, wat een berg! Fijn om te lezen dat het weer mooi en goed was om in Cambodja te zijn. Trouwens wel een beetje jammer van dat hotel, het leek echt een heel goed plan
Genietse nog lieverds en tot het volgende berichtje!
X Josine